Nesteytys ihonhoidossa: Keskeinen askel hehkuvaan ja terveeseen ihoon

Nesteytys ihonhoidossa: Keskeinen askel hehkuvaan ja terveeseen ihoon

 

Tiesitkö, että nesteytys on yksi onnistuneen ihonhoidon kulmakivistä? Hyvin kosteutettu iho ei ainoastaan näytä hyvältä, vaan myös tuntuu miellyttävältä ja suojaa tehokkaasti ympäristön haittatekijöiltä. Ihon suojabarriääri, Stratum corneum, on vastuussa ihon puolustusmekanismeista ja sen vahvistaminen oikeanlaisella kosteutuksella auttaa pitämään ihon terveenä ja kimmoisana.

Ihon kosteutus ei kuitenkaan rajoitu vain ihon pinnalle levitettäviin tuotteisiin – ihoa voi hoitaa myös sisältä käsin. Panostamalla sekä ulkoiseen että sisäiseen kosteutukseen varmistat, että ihosi saa tarvitsemansa kokonaisvaltaisen nesteytyksen ja pysyy hehkuvan hyvinvoivana. Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi, kuinka voit parhaiten huolehtia ihosi kosteutuksesta ja välttää yleisimmät virheet. 

 

Päivittäisen ihonhoitorutiinin merkitys: Aloita puhdistuksesta

 

 

Ensimmäinen askel ihon tehokkaaseen kosteuttamiseen on oikeanlainen puhdistus. Valitse hellävarainen puhdistusaine, joka auttaa ihon kosteustasapainon säilyttämisessä. Puhdistusbalmit, -öljyt ja -maidot ovat usein parhaita vaihtoehtoja, sillä ne eivät poista iholta sen luonnollisia öljyjä, toisin kuin monet puhdistusvaahdot ja -geelit, jotka voivat kuivattaa ihoa liiallisesti. Ihonan valikoimasta hellävaraisina puhdistustuotteina edustavat LYOS Peachy Cleansing Balm sekä Kinokon Melting Kombucha Cleanser.

Ihonhoitorutiinin seuraava vaihe on kasvojen puhdistuksen viimeistely kasvovedellä, joka tekee myös ihosta vastaanottavaisemman kosteuttaville ja hoitaville ainesosille. Kasvovedet voivat olla suunnattuja moniin eri tarkoituksiin, joten on tärkeää valita oikea tuote ihon tarpeiden mukaan. Kosteuttava kasvovesi palauttaa ihon kosteustasapainon ja valmistelee sen vastaanottamaan seuraavat ihonhoitotuotteet. Hyviä ainesosia kosteuttavassa kasvovedessä ovat esimerkiksi antioksidantit, vitamiinit, glyseriini ja hyaluronihappo. Kokeile ja ihastu Moistaholic Face Mistiin!

Seerumit eivät ole välttämätön vaihe ihonhoitorutiinissa, mutta niistä on monesti hyötyä erilaisten ihon tarpeiden tyydyttämisessä. Kosteuttavat seerumit täydentävät kosteusköyhän tai pintakuivan ihon hoitoa, mutta ne voivat myös auttaa esimerkiksi rasvoittuvan ihon talintuotannon rauhoittamisessa. Kosteuttavan seerumin, kuten Kinokon jellymaisen Magical Maitake -seerumin käyttö syväkosteuttaa ihoa ja parantaa sen kimmoisuutta. 

Ihonhoitorutiinin viimeinen vaihe on valita ihotyypillesi sopiva kosteusvoide tai kasvoöljy, joka lukitsee kosteuden ihoon ja vahvistaa sen suojakerrosta. Ihoa kosteuttavana ja harmonisoivana voiteena voimme suositella Kinokon Microbiome Bliss voidetta, siinä missä LYOSin SMOOTH AF kasvoöljy hurmaa sinut tarjoten kaivatun lopetuksen ihonhoitorutiiniisi. Voit myös halutessasi käyttää esimerkiksi kasvovoidetta päivisin ja öljyä iltarutiinisi yhteydessä. Mikäli käytät sekä kosteusvoidetta että öljyä saman ihonhoitohetken yhteydessä, levitä voide ensin ja öljy viimeisenä.

 


Sisäinen nesteytys: Elinvoimaa iholle vedestä 

Ulkoisten ihonhoitotuotteiden lisäksi myös sisäisellä nesteytyksellä on tärkeä rooli ihon hyvinvoinnissa. Juomalla runsaasti vettä päivittäin autat ylläpitämään ihon kosteutusta ja varmistat, että sen uloin kerros säilyttää kosteuden estäen sen haihtumisen. Riittävän vedenjuonnin lisäksi ihon kosteutusta voi tukea myös ruokavalion kautta. Syömällä vettä sisältäviä hedelmiä ja vihanneksia, kuten vesimelonia, kurkkua ja appelsiineja, annat ihollesi tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja, jotka tukevat ihon terveyttä.


Yhteenveto: Kosteutettu iho voi hyvin

Hyvin kosteutetun ihon merkitys ulottuu pintaa syvemmälle. Se on kokonaisuus, jossa yhdistyvät oikein valitut ulkoiset ihonhoitotuotteet ja riittävä sisäinen nesteytys. Päivittäinen ihonhoitorutiini ja monipuolinen nesteytys vahvistavat ihon suojakerrosta, parantavat ihon hehkua ja joustavuutta sekä auttavat ehkäisemään ikääntymisen merkkejä. Täyteläinen, pehmeä iho on tulosta huolellisesta ja monipuolisesta ihonhoidosta, joka alkaa oikeista valinnoista – niin pinnalta kuin sisältäpäin.

 

Takaisin blogiin